Over ons

Het ontstaan

In 2012 ben ik gestart (op verzoek van mijn dochter) met het maken van -spuug-doeken voor haar de babyuitzet. We gingen op zoek naar bijzondere/exclusieve katoenen stoffen en vonden die o.a. in de stoffen van Oilily en Room Seven. Daarnaast kozen we badstof van een goede kwaliteit in meerdere kleuren. Nadat ik alles had uitgewassen en gedroogd in verband met mogelijke krimp, mocht ik aan de slag! Het werd een vrolijke gekleurde stapel doeken die lag te wachten om te worden gebruikt. Haar baby werd middels een spoedkeizersnee geboren en direct naar het UMCG gebracht. Een spannende tijd volgde… Na een paar dagen vond de verpleging het goed dat de baby op een DoekvanRolien kwam te liggen. Bijzonder….., zo’n klein meisje, gekoppeld aan levensreddende en controlerende apparatuur…. Je kunt zo weinig doen maar de vrolijke doeken met daarop hun kleine meid oogstten op de afdeling neonatologie succes! Inmiddels is dit kleine meisje een vrolijke meid! Die stapel eerste doeken van toen zijn nog steeds volop in gebruik …eerst voor haar zusje en nu voor de poppen!

  

De doeken

Die blijven bijzonder mooi, ondanks de vele wasbeurten! Vanaf die tijd werd er steeds vaker aan mijn dochter gevraagd waar ze toch die handige, goed absorberende vrolijke doeken gekocht had. De start van de Doek van Rolien is een feit. Aanvankelijk alleen op verzoek, maar tegenwoordig ook op zwangeren voorlichtingen, fairs, beurzen en braderieën vinden mijn doeken hun weg naar enthousiaste (groot)ouders, vrienden, vriendinnen en zelfs personeelsgroepjes om bijvoorbeeld een set te schenken aan een pasgeboren baby! Inmiddels komt er ook steeds meer vraag om mijn zelfgemaakte producten via een webwinkel te kunnen kopen. Mijn product wil ik graag zo exclusief mogelijk houden en koop daarom niet te veel meters van dezelfde stof in. Zo heeft elke baby een (bijna) unieke doek van Rolien. Op 1 maart 2015 vond ik het tijd worden om mijn eigen webshop onder “Doek van Rolien” te beginnen.

De webwinkel

Inmiddels heeft Doek van Rolien heeft een uitgebreide collectie die continu aangevuld wordt hoofdzakelijk met met Öko-100 stoffen en daarnaast een kleinere collectie met Gots gecertificeerde stoffen! Alle artikelen zijn stuk-voor-stuk door Doek van Rolien ontworpen en gecreëerd. Dit betekent dat je een product in handen hebt dat origineel en one-of-a-kind is. De stoffen komen onder andere uit de USA, Canada, Scandinavië, Duitsland en Nieuw Zeeland. De producten van Doek van Rolien zijn praktisch, vernieuwend, fris, hip, stijlvol én bovendien van de beste kwaliteit. We kiezen uitsluitend voor duurzame materialen van goede kwaliteit omdat wij dit belangrijk vinden – en jij waarschijnlijk ook. Hierdoor ontvang jij een product dat deze kwaliteit uitstraalt, en een product dat bovendien lang mooi blijft.

Hartelijke groet,

Rolien Stapel

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial