GOTS keurmerk

Global Organic Textile Standaard (GOTS):

Doek van Rolien verkoopt ook een aantal producten die gemaakt zijn van GOTS gecertificeerde stoffen én garen.
De leverancier produceert biologisch katoen, waarbij ook de afdrukmethode biologisch gecertificeerd is.
Daarmee zijn deze stoffen absoluut vrij van chemicaliën. Deze producten zijn in de webwinkel te herkennen aan het groene Doek van Rolien  logo.
Daarnaast wast Doek van Rolien deze stoffen uit met milieuvriendelijke wasmiddelen.
Doek van Rolien is niet een GOTS gecertificeerd bedrijf, maar maakt gebruik van de GOTS gecertificeerde stoffen en garen.

Wat betekent het GOTS logo?

De officiële short-clip van GOTS (Global Organic Textile Standard) geeft u ontspannend en duidelijk alle relevante informatie die u over GOTS moet weten. De video beschrijft waarom de GOTS belangrijk is en wat er door deze norm gecontroleerd en geregeld wordt.

De GOTS is een internationaal erkende norm die zich inzet voor een milieuvriendelijke en sociale verwerkingsketen van textiel. Daarbij richt de GOTS zich niet alleen op de duurzame productie, maar stelt bovendien strenge regels en richtlijnen op voor bedrijven langs de toegevoegde-waarde-keten. Met het GOTS-label moet gegarandeerd worden dat het product sociaal-verantwoordelijk en milieuvriendelijk geproduceerd is.

Om dit doel te bereiken, definieert de GOTS ecologische en sociale criteria waar de ondernemingen zich aan moeten houden. Het gebruik van vezels van biologische teelt, uitsluiting van stoffen die schadelijk voor het milieu of giftig zijn en de invoering van een minimumloon zijn maar een kleine greep uit de verplichte criteria van de GOTS. Om te garanderen dat men zich aan de norm houdt, moeten alle bedrijven van de toegevoegde-waarde-keten jaarlijks een controle laten uitvoeren door een onafhankelijk testinstituut dat door GOTS geaccrediteerd is. Vooral bij verdachte gebeurtenissen worden onaangekondigde controles uitgevoerd en als niet meer aan de criteria voldaan wordt, verliest de onderneming per direct zijn certificering. Gedetailleerde informatie vindt u op de officiële GOTS-website.

Wat is het verschil tussen een label van GOTS en Öko-Tex® Standard?

Wat is het verschil tussen een label van GOTS en Oeko-tex?

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial