Wasvoorschriften

Wasvoorschriften

Doek van Rolien, Exclusieve dessins, gemaakt van zorgvuldig voor u geselecteerde, hoogwaardige, natuurlijke materialen.

Voordat wij deze producten maken, wassen we de stoffen uit met een neutraal ecologisch wasmiddel. Drogen we de stoffen in de droger m.u.v. de GOTS gecertificeerde producten en de Öko-Tex® Standard 100 producten en strijken we de stof voordat we er producten van maken.

Om langer van uw Doek van Rolien product te kunnen genieten, raden wij u aan ons wasvoorschrift zorgvuldig door te lezen en te volgen.
Wij wensen u veel plezier van uw product.

 • Alle Doek van Rolien producten dienen vóór gebruik gewassen te worden.
 • Sorteer uw was zoveel mogelijk op kleur en wasvoorschrift. Dit zorgt ervoor dat uw wasgoed de juiste behandeling krijgt in de machine, die nodig is voor een optimaal resultaat.
 • Was uw producten de eerste maal volgens op 40°C.
 • Vergeet niet om knopen te sluiten, en klittenband te sluiten
 • Was donker gekleurde producten op 40°C in de hoofdwas. Gebruik hiervoor bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel speciaal ontwikkeld voor de gekleurde was (zonder bleekmiddel).
 • Wit- en lichtgekleurde producten kunnen worden gewassen op minimaal 40°C in de hoofdwas. Gebruik hiervoor bij voorkeur ook een vloeibaar wasmiddel zonder bleekmiddel.
 • Het is beter voor het milieu als u op 40°C wast.
 • Gebruik zeker niet te veel wasmiddel, voorkomt strepen en vaalheid! volg hiervoor de doseertabel op de verpakking.
 • Gebruik zeker geen wasverzachter, omdat dit huidirritaties en eczeem uitlokt
 • Onze producten mogen niet langdurig in water stilstaan of na het wassen in de wasmachine blijven zitten. Wij adviseren uw wasgoed direct na het wassen uit de wasmachine te halen.
 • Droog bij voorkeur aan de waslijn of in de droger op lage temperatuur.
 • Controleer na elke wasbeurt of de klittenband, labels knopen en drukknopen vastzitten! Doek van Rolien kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld!

Wasmiddelen:

Water bevat kalk. Hoe meer kalk in het water, hoe harder het water is en des te meer wasmiddel je moet gebruiken. In Nederland hebben we het meest te maken met zacht tot middel hard water. Wasmiddelen bevatten veel stoffen die het milieu belasten. Een biologisch afbreekbaar wasmiddel is milieuvriendelijker door het gebruik van natuurlijke stoffen en het vermijden van onnodige toevoeging van schadelijke stoffen. Het bevat bijvoorbeeld geen optische witmakers. Vloeibare wasmiddelen zijn vaak extra belastend voor het milieu vanwege het bewaarmiddel dat moet worden toegevoegd. Maar het is wel weer gemakkelijker oplosbaar dan poeder. Hierdoor werkt het sneller en heb je weer minder nodig. Het is sowieso belangrijk om op de dosering te letten, want veel mensen gebruiken te veel wasmiddel per wasbeurt.

Wasverzachter:

Veel textielsoorten verdragen geen wasverzachter. Voor babykleding mag je geen wasverzachter gebruiken omdat dit snel huidirritaties en eczeem uitlokt. In plaats van wasverzachter kun je prima een scheutje azijn gebruiken.

Milieuvriendelijker wassen, enkele tips:

 • Lastige vlekken kun je in het water laten staan om te weken of kun je voor behandelen met bijvoorbeeld ossengalzeep, Biotex
 • Was altijd met een volle trommel
 • Let op de temperatuur: vaak kun je je wasgoed al wassen op 40 graden
 • Houd de juiste dosering van wasmiddel in de gaten
 • Wasmiddelen met een Europees Ecolabel veroorzaken minder watervervuiling en leveren minder afval op
 • Je kunt het beste op de meeste moderne wasmachines wassen met een programma voor fijne was of een eco-programma. De machine doet dan langer over de was, maar het biedt uitkomst als er hardnekkige vlekken in je doeken zitten.

Garantie:

Doek van Rolien staat ervoor in dat de geleverde artikelen deugdelijk zijn en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Alle artikelen zijn voordat ze verwerkt worden in de wasmachine en in de droger geweest en gestreken om krimp te voorkomen. Uitzondering hierop zijn de GOTS gecertificeerde producten. Deze producten zijn met een milieu vriendelijk wasmiddel gewassen en aan de lucht gedroogd en gestreken.

Uitzonderingen vormen eventuele kleurverschillen. Gebreken die zijn ontstaan als het gevolg van het niet opvolgen van de wasvoorschriften vallen niet onder de garantie. Normale slijtage of beschadigingen als gevolg van niet sluiten van klittenband voor het wassen of oneigenlijk gebruik van de producten, vallen niet onder de garantie.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial