GOTS gecertificeerde stoffen en garen

Bij Doek van Rolien selecteren we merken uitsluitend voor duurzame materialen van goede kwaliteit omdat wij dit belangrijk vinden. Elk merk heeft zijn eigen verhaal en specialiteit, maar een ding hebben ze gemeen, zij zorgen voor producten waar wij iets moois van kunnen maken!

De stoffen van Birch Fabrics zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en gekleurd met natuurlijke verfstoffen. De stoffen worden, volgens GOTS richtlijnen, geproduceerd in India. Birch Fabrics heeft, naast de veelal fleurige kinderprints, ook de prachtige designs van kunstenaar Charley Harper verwerkt op stof.  De stijl van Charley Harper kenmerkt zich door de eenvoud van objecten uit de natuur, met name vogels zijn favoriet. DoekvanRolien is een groot fan van de grappige en  vrolijke ontwerpen!

Afbeeldingsresultaat voor lillestoff

Lillestoff is een Duits stoffenlabel met Scandinavisch geïnspireerde stoffen. De prints worden ontworpen door illustrators en designers voor een bepaald merk. Veelal zijn dit ook Scandinavische ontwerpers, maar ook in andere Europese landen wordt voor de Scandinavische merken ontworpen. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en vanaf het begin werkt men met met hoogwaardige stoffen, om deze reden zijn alle stoffen GOTS-gecertificeerd, maar ook het bedrijf zelf en de volledige productie.

Cloud9 Fabrics staat voor mooie en unieke designstoffen voor alle mogelijke handwerkprojecten. Cloud9 Fabrics gebruikt hiervoor alleen 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Voor de kleuren van de prints wordt gebruik gemaakt van kleurstoffen die een minimale impact hebben op het milieu. De grote variatie katoenen kwaliteitsstoffen maakt het voor ons moeilijk om te kiezen!

Afbeeldingsresultaat voor monaluna

Monaluna is een klein, onafhankelijk bedrijf uit California. Jennifer Moore wilde graag een duurzaam alternatief voor op de stoffenmarkt. De stoffen zijn 100% biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. Het zijn hele fijne, soepele stoffen van poplin katoen.

logo C. Pauli

Volgens het bedrijf C. Pauli moeten stoffen er niet alleen mooi uitzien. Ze moeten leuk zijn, onschadelijk, huidvriendelijk en zacht. Duurzame productie en verwerking van biologisch katoen heeft de hoogste prioriteit. Stoffen zijn vrij van gevaarlijke stoffen, wat allergieën en overgevoeligheidsreacties voorkomt. En, niet minder belangrijk, alle medewerkers in het productieproces werken onder eerlijke en veilige omstandigheden en krijgen eerlijke salarissen.

logo Harmony Art

Harmony is een Amerikaanse ontwerpster die mooie biologische katoenen stoffen ontwerpt en produceert. Ze is erg begaan met het behoud van het milieu en probeert de wereld te veranderen door middel van haar prachtige ontwerpen. Ze zet zich met hart en ziel in voor een mooiere wereld. Elke keer weer slaagt Harmony erin om de natuur te vertalen in mooie stoffen. Alle stoffen hebben twee dingen gemeen: een prachtig design en goede kwaliteit!

Saffron Craig studeerde af met een eerste klas Honours Degree van Royal Melbourne Institute of Technology. De afgelopen 15 jaar heeft Saffron gewerkt vanuit haar studio, schilder, textielontwerp- en loopworkshops.  Haar werken zijn geïnspireerd door haar natuurlijke omgeving. De meest recente werken van Saffron zijn geïnspireerd op het landschap van de Margaret Rover in het afgelegen West Australië. Daarmee ontwerpt ze mooie kwalitatieve katoenen GOTS gecertificeerde stoffen.

logo Daisy Janie

Daisy Janie biedt biologische katoen stoffen met moderne originele dessins, die zijn ontworpen door eigenaresse Jan DiCintio. De poplin stoffen zijn multifunctioneel, hebben een mooie soepelheid en glans. Ze zijn perfect voor kleding, hobby en in huis. We houden ervan dat alle stoffen in een collectie perfect met elkaar kunnen worden gecombineerd, het geeft je eindeloze inspiratie voor het gebruik ervan. De Daisy Janie’s biologische stoffencollecties worden geproduceerd met katoen die is geteeld, geoogst, verwerkt en geweven volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). De low-impact kleurstoffen en pigmenten die worden gebruikt bij het bedrukken en het bewerken van de stof voldoen ook aan de GOTS-voorwaarden. Daardoor is de vezel, de stof en het bedrukken allemaal GOTS-gecertificeerd.

logo Bo Weevil (Ecotton)

Bo Weevil heeft aan de basis gestaan van biologisch gecertificeerde katoen en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzamere wereld. Nu, ruim 25 jaar later, willen men blijven bijdragen door biologisch katoen veel breder beschikbaar te maken. Laagdrempelig, hip en betaalbaar. Alle stoffen en producten van Bo Weevil zijn biologisch, GOTS gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat de gehele productieketen duurzaam is: geen pesticiden of kunstmest bij de teelt, alleen goedgekeurde stoffen voor verven en drukken èn fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productie stap.

logo Lebenskleidung

Lebenskleidung is gespecialiseerd in biologisch katoenen stoffen, die tegelijkertijd ook duurzaam en GOTS-gecertificeerd zijn. Hun primaire doelen zijn het promoten van sociaal verantwoorde productie, eerlijke handel en verantwoorde prijzen voor producenten. Evengoed is het bieden van de nieuwste kleuren en variëteiten in hun stoffen net zo belangrijk.

 logo Scanfil naaigaren

De garens van Scanfil zijn op milieuvriendelijke wijze en met natuurlijke methodes gemaakt. Giftige chemicaliën zijn hierbij niet aan bod gekomen. In alle productieprocessen zijn de strikte regels van de Global Organic textiel standards (GOTS) gehanteerd. Dit houdt in dat er enkel gebruik is gemaakt van biologische katoen voor Scanfil garens. De verf is ook op natuurlijke basis. Met als resultaat een gezonder alternatief dat zacht aanvoelt in tegenstelling tot bijvoorbeeld de synthetische variant. Dat maakt Scanfil garens uitermate geschikt voor mensen met allergieën of baby’s. Forbitex, de Nederlandse naaigaren producent achter Scanfil is Ökotex gecertificeerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial